Software straat WSP Parkstad; Verborgen ICT-Parels laten stralen

Goede en betaalbare ICT-mensen zijn schaars, dat weet elke werkgever. Vaak zit er niets anders op dan tijdelijk iemand inhuren of de kennis van ver halen. Toch is dat niet altijd nodig. Want onze regio barst van het talent. Van mensen met een passie voor ICT die op hun zolderkamer de mooiste software ontwikkelen. Dankzij de samenwerking tussen WSP Parkstad en de Stichting BEE-Ideas komen er steeds meer parels tevoorschijn. Daar kunnen werkgevers hun voordeel mee doen.

Het is bizar hoeveel mensen thuis zitten en vanuit interesse intensief bezig zijn met ICT. Mensen die vaak jarenlang gesolliciteerd hebben en telkens zijn afgewezen omdat ze het benodigde papiertje niet hebben. Maar die wel beschikken over het vereiste niveau, de drive en affiniteit. ”Aan het woord is Martijn Lamberti-Henquet, commercieel directeur van WSP Parkstad. Van het Werkgeversservicepunt  dat mensen met een afstand tot de afstandsmarkt namens de Parkstadgemeenten bemiddelt naar werk. “Tot voor kort konden we deze mensen weinig perspectief bieden. Maar dat veranderde toen we kennis maakten met Benjamin Truijen van BEE-Ideas en begonnen met het opzetten van een Social Software Street.”

Mensen laten groeien en bloeien
“Social Software Street is een landelijk initiatief”, vertelt Benjamin. “Een praktijk-leer-project van zes maanden dat mensen met een passie voor ICT de kans geeft om ervaring op te doen met de nieuwste technieken. We werken telkens met een team van 6 tot 8 mensen. Aan dat team kunnen werkgevers hun IT-werkzaamheden uitbesteden. Denk aan het door ontwikkelen van software functionaliteiten, testwerkzaamheden of digitaliserings-/automatiserings- vraagstukken. Als werkgever investeer je in het concretiseren van de opdracht en neem je de kosten van de begeleider voor je rekening. De begeleider stuurt het team aan, zorgt dat de kwaliteit gewaarborgd is en deadlines worden gehaald. Daar heb je zelf geen omkijken naar. Het mooie van de Social Software Street is dat niet alleen je IT-werk wordt opgepakt maar dat je mensen bovendien de kans geeft om hun leven een andere wending te geven. Om een internationaal erkende Scrum-certificering te halen tijdens het traject. En te gaan groeien en bloeien."

Parels eruit pikken voor je bedrijf
“Het mes snijdt dus aan twee kanten”, concludeert Britt Fielitz, accountmanager bij WSP. “Want je krijgt niet alleen een team met goeie IT-ers, maar kunt ook iets wezenlijks voor mensen betekenen. Je kunt het verschil maken tussen thuis in een isolement zitten of volop meedoen in de maatschappij. En je kunt de parels er voor je bedrijf na afloop uitpikken. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op. Of bekijk alvast de Smart Services Talkshow, via de QR-code bij dit artikel. Ik ben er zeker van dat je dan net zo enthousiast wordt als ik.”     

Bovenstaande artikel is onderdeel van het landelijke sociaal-innovatieplan in samenwerking met UWV en landelijke gemeentes. Lees verder op deze site voor aanvullende informatie in uw arbeidsmarktregio.