Kick-off Social Software Street BEE-Ideas

Zeven kandidaten met uiteenlopende achtergronden zijn afgelopen donderdag gestart met de Werk-Leerlijn. Een achtergrond in de ICT wereld is absoluut geen must, wel affiniteit. Britt Fielitz, accountmanager bij WSP Parkstad en mede-oprichtster van Social Software Street, vertelt: “Het is een programma speciaal voor kandidaten met een affiniteit voor ICT, ongeacht achtergrond of opleiding. Een uniek project voor Parkstad in deze sector.”

Het is een traject voor maximaal zes maanden, waarbij eerder uitstromen mogelijk is. In de tussentijd komen verschillende werkgevers langs om te kijken of er een klik is met één van de kandidaten.  Daarnaast behalen de kandidaten een Scrum certificering. Scrum is een werkmethode die heel populair en gewild is in de IT-sector. De kandidaten van Social Software Street leren door een systeem van Car-systems te testen op eventuele “bugs”, voordat de nieuwste versie naar klanten gaat.

“Wat interessant is voor werkgevers is dat enkel de technische begeleiding betaald wordt en hier een heel team voor ontvangen wordt”, aldus directeur Benjamin Truijen van Stichting BEE-Ideas. Hij vervolgt: “Het heeft een toegevoegde waarde voor alle deelnemers. Zo kan Car-Systems bijvoorbeeld hun test proces naar een hoger niveau tillen en bouwen de kandidaten relevante werkervaring op wat weer perspectief op werk geeft.”

Ben jij werkgever binnen de ICT in Parkstad? En zou een professionele en sociale insteek voor test en ontwikkel capaciteit interessant kunnen zijn? Met jouw opdracht kunnen we kandidaten naar werk begeleiden. Neem contact op met Britt Fielitz: [email protected]